Massagepraktijk Voetlicht

Werken voetreflex massages ècht?

Het blijft moeilijk te bevatten: hoe kan een massage op voeten en onderbenen een klacht in elders in het lichaam verminderen of zelfs laten verdwijnen? Zonder pillen, poeders of naalden?

Werken voetreflex massages ècht?

Voetreflexzone-therapie is geen exacte wetenschap. Om het nut van een voetreflex-therapie inzichtelijk te maken, heeft mijn opleidingsinstituut (www.totalhealth.eu) samen met onderzoeksbureau Vitasim een pilot-onderzoek uitgevoerd onder een kleine groep cliënten van Total Health-studenten.

In bijgaande grafiek kun je zien hoe de deelnemende clienten aspecten van hun functioneren en gezondheid ‘voor de therapie’ (de blauwe staven) en ‘na de therapie’ (de rode staven) waardeerden. De resultaten zijn opmerkelijk: na behandeling zijn de meeste klachten aanzienlijk verminderd of zelfs verdwenen!

Overzicht veranderingen per klacht

 

De resultaten van dit onderzoek gaven aanleiding voor een nader onderzoek door onderzoeksbureau Soffos. Ook de resultaten van dit tweede onderzoek zijn heel positief. Opnieuw gaven de cliënten na afloop van de therapie aan dat hun klachten flink waren afgenomen. Hun klachten hadden betrekking op het bewegingsapparaat, de darmen, gynaecologie, het hormoonstelsel, de keel, de neus, de oren en ogen of waren van geestelijke aard.

Dus: Ja, voetreflexzone massagetherapie werkt echt!