Massagepraktijk Voetlicht

Gezocht: Frozen Shoulder

Vrouw legt handpalmen boven haar hoofd tegen elkaar

De afgelopen 3 jaar ben ik enthousiast bezig geweest met mijn studie VoetreflexPlus. Mijn goede voornemen voor 2018 is af te studeren! Dat ga ik doen met een scriptie over de Frozen Shoulder.

Wat is een Frozen Shoulder?

Een Frozen Shoulder is een langdurig aandoening die in eerste instantie wordt veroorzaakt door een -heel pijnlijke!- ontsteking in het schouderkapsel. Hierna volgt een fase (‘freezing’) waarin de schouder steeds stijver wordt en de beweeglijkheid steeds minder. Hierdoor worden dagelijkse activiteiten, zoals een jas aantrekken of autorijden, bijzonder lastig of zelfs onmogelijk. Ten slotte volgt de derde fase (’thawing’) waarin de schouder langzaamaan weer ‘ontdooit’ en de beweeglijkheid toeneemt.

Gelukkig geneest een Frozen Shoulder vanzelf, maar dat kan jaren duren! Daarom ga ik onderzoeken of VoetreflexPlus-massages de pijn in de schouder kan verminderen en de bewegingsruimte kan vergroten.

Oorzaken van de Frozen Shoulder

Binnen de Westerse geneeskunst worden verschillende mogelijke oorzaken aangewezen voor het ontstaan van een Frozen Shoulder, en soms is die oorzaak ook onduidelijk: de ontsteking in het schouderkapsel is spontaan opgekomen. Natuurgeneeskundigen en beoefenaars van de Traditionele Chinese Geneeskunst hebben hun eigen ideeën over het ontstaan van de ontsteking en de behandeling daarvan. De VoetreflexPlus-massages die ik ga geven sluiten aan bij de diverse zienswijzen op het ontstaan van en de behandeling van deze nare aandoening.

Gezocht: Proefpersonen

Het is de bedoeling dat ik gedurende een aantal opeenvolgende weken een aantal mensen masseer. Iedere keer krijgt de proefpersoon een andere massage. Om de effecten van deze serie massages goed te kunnen monitoren vul je voor aanvang en na afloop van de serie massages een kleine enquête in. Tussentijds hoor ik graag van je hoe het in de voorgaande week is gegaan.

Heb je last van deze aandoening en wil je meewerken aan mijn onderzoek? Laat het me dan weten via het contactformulier of neem contact op via het telefoonnummer dat op deze website staat. Ik hoor graag van je!

 

Overigens kunnen VoetreflexPlus behandelingen nooit in de plaats komen van de behandeling door een arts of fysiotherapeut. Het is dus wel de bedoeling dat je te allen tijde hun aanwijzingen blijft opvolgen.

 

~ Inmiddels heb ik voldoende proefpersonen gevonden. ~

~ Over een aantal weken hoop ik jullie meer te kunnen vertellen over de resultaten van mijn onderzoek. ~