Massagepraktijk Voetlicht

De behandeling

Bij klachtgerichte massages

Wanneer je vanwege een bepaalde problematiek bij Massagepraktijk Voetlicht komt, volgen we een bepaald stappenplan.

De eerste afspraak bestaat uit een intake-gesprek (anamnese) en een ontspannende voetmassage. Tijdens het intake-gesprek gaan we in op de klacht waarmee je geholpen wilt worden, je ziektegeschiedenis, je medicijngebruik van nu en in het verleden.

Bij de volgende afspraken zal ik voetreflexzone-massages geven die specifiek op jouw situatie van toepassing zijn. Bij de massage wordt een bepaald proces op gang gebracht. Het is daarom handig om de dagen na de behandeling bij te houden welke veranderingen je opmerkt.

Bij ontspannende massages

Wanneer je een ontspannende voetmassage boekt, doen we geen uitgebreide intake. Bij het boeken van de afspraak zal ik je wel vragen of er sprake is van een van de contra-indicaties die elders op de website worden genoemd. Als een van die indicaties aanwezig is, dan kan de massage niet doorgaan.

Praktisch

Voor de behandeling neem ik een relax-stoel, een deken, olie en handdoeken mee.

Ik masseer niet alleen de voeten, maar ook de onderbenen tot boven de knie. Daarom is het handig als je flexibele kleding draagt die je makkelijk kunt opstropen tot boven de knie. Uiteraard is het makkelijker om sokken of (panty)kousen te dragen in plaats van panty’s.

Het is fijn om de massage in alle rust te kunnen ervaren. Daarom is het prettig als je je mobiele telefoon tijdens de massage uitzet.

Ik adviseer je om na afloop van de massage wat (lauw)warm water te drinken, minimaal een glas. Zo kunnen afvalstoffen die tijdens de massage zijn losgemaakt je lichaam op de natuurlijke manier verlaten.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak boeken, neem dan gerust contact op.

Voetreflexzonemassages bieden ondersteuning bij klachten.

Deze ondersteuning kan nooit in de plaats komen van de begeleiding door een arts.